Juneau

Blijf op de hoogte en volg Jeffrey

29 Augustus 2012 | Verenigde Staten, Juneau

Beste iedereen,

Weer een verhaaltje vanaf de westerdam. Het was een rustige dag vandaag. Ik heb een beetje schoolwerk gedaan en in de machinekamer rondgelopen om te kijken hoe alle systemen werken. Gister ben ik van boord gegaan met een groepje. Op dat moment lagen we in Juneau Alaska. Het dorpje zelf was niet heel erg speciaal. Je kan echt zien dat ze daar leven van toerisme. Op elke hoek staat wel een kraampje die excursies aanbied en overal staan winkels die edelstenen of goud verkopen. En er waren ook veel watervliegtuigen die opstegen en landen naast de schepen. Er liggen in Juneau 4 schepen als wij er liggen, de Norwegian Princes de Celeberty Infinity, de Zuiderdam (het zusterschip van de Westerdam) en wij. Dus het is nogal druk als je het dorpje ingaat. Maar wel heel vet om al die schepen te zien liggen! In de buurt van Juneau is ook een Wal-Mart, dat is een supergrote winkelketen hier in Amerika die echt alles verkopen. We gingen erheen met een shuttlebus die ons later ook weer terug zou brengen. Eenmaal daar aangekomen hebben we even rond gekeken en heb ik wat shampoo, haargel en cola gekocht. Als je daar rondloopt merk je wel dat Amerika het land is waar alles extreem groot moet zijn. Zo verkopen ze in Nederland cola per 6-pack, hier in Amerika is het kleinste een 12-pack, en dan heb je ook nog een 24-pack. En snoep word in mega grote zakken verkocht, waar een normaal zak snoep in Nederland 2 a 3 keer in past. Allemaal erg groot dus, maar in verhouding ook veeeel goedkoper. Ik had wel het gevoel, in de eerste paar dagen toen ik hier aankwam, dat alles hier veel zoeter is. Dingen zoals frisdrank, snoep en allerlij sapjes. Maar nu merk ik daar niks meer van. Dus dat zal wel wennen zijn als ik zo terug kom in Nederland. dan moet ik weer wennen aan normaal drinken en eten hahah. Het eten aan boord is trouwens goed te doen. In de ochtend en middag eet ik in de Officiers Mess (eetruimte voor de Officieren), en in de avond eet ik vaak in het Lido restaurant. Daar is het toch even wat lekkerder eten. Alleen moet ik dan wel me nette pak aantrekken en daar voor 7 uur zijn. Voor de rest begin je ook steeds meer mensen te kennen, alleen het is een komen en gaan. De ene week vertrekt die en dan die, en de andere week komt er weer iemand terug. Dus je blijft nieuwe mensen ontmoeten.

Ik wil ook iedereen bedanken die af en toe een reactie plaatst. Het is hartstikke leuk om ook door jullie op de hoogte gehouden te worden, en om te zien dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn en het leuk vinden om me te volgen. Hartstikke bedankt allemaal!

Ik hoop snel weer wat te kunnen posten op me blog. Er staan niet heel veel spannende dingen op het programma. Volgende week ga ik even naar de kapper hier aan boord, want me haar word ook een beetje lang. En als crew krijg je een lekkere korting. Op zeedagen 25% en als we in de haven liggen 50%. Dus ik ben benieuwd.

Jeffrey

• 29 Augustus 2012 - 08:11

Kirstie:

Jeffie ik wil even zeggen dat ik het hartstikke leuk vind om te lezen wat je allemaal beleefd! Je schrijft zo leuk en ik ben echt niet de enige die dat vind!:D En ik help je wel wennen aan het normale eten hier hoor:p gaan we dan ook samen bij BigGym sporten?:$ Ga dan gewoon een keertje als je in de haven bent naar de kapper, lekker profioteren van de korting! Het is toch zoklaar! Lekker kort het groeit toch weer aan:p! Het is daar nu avond en voor mij ochtend, dus slaaplekker zometeen en ik spreek je snel weer! Dikke kus!

• 29 Augustus 2012 - 14:50

Astrid:

Goedemorgen Jeffrey, leuk dat je van boord bent geweest. Ja Jeff zorg dat je niet te veel snoept want je weet hoe die Amerikanen eruit zien, tonnetje rond. Zorg maar dat het met jouw niet gebeurt anders verlies je je weddenschap :) Gewoon gezond eten, hard werken en sporten. Het zal wel tijd worden dat je naar de kapper gaat. Ga voor standje militair, lekker kort, net als je broer. Succes xxx mama.

• 29 Augustus 2012 - 17:50

Jan Koomen:

Hey Jeffrey, Nou zo te zien is jou internet verbinding effe beter dan die van Floris..
    Enneh over die kapper, begrijp ik het goed? dat ze op zee 25% korter en aan wal 50%korterknippen ;-) ha ha
    Leuk je te volgen in een voor ons compleet andere wereld.
    Veel plezier nog verder!
    groetjes uit wederom OK

• 29 Augustus 2012 - 20:33

Linda:

Hey Jeff,

Wat leuk dat je van boord mocht. Tja, die supermarkt zal wel inmens groot geweest zijn.
    Heb je eigenlijk al gebruik gemaakt van alle sportaccomodaties aan boord?????
    Kirst is dus inmiddels lid geworden van de sportschool en bloed fanatiek hoor, hahaha. Volgens mij moet jij er ook aan geloven als je weer thuis bent.
    Nou... blijf schrijven hoor, altijd leuk om te lezen wat je meemaakt. Zo ben je toch nog een beetje bij ons allemaal.
    Groetjes, Linda

• 03 September 2012 - 17:27

Sonja En Talytha:

Hai Jeff,
    zag dat mn mailtje van eerder niet echt was aangekomen maar nu inmiddels wel !!!!
    toch van boord geweest en nog wat kunnen scoren in de Wal-Mart !
    Kan mij voorstellen dat het een gaaf gezicht moet zijn, zo'n aantal van die grote schepen in 1 haven.
    We blijven je volgen!
    groetjes Sonja en Talytha