Aloah!

Blijf op de hoogte en volg Jeffrey

15 Oktober 2012 | Verenigde Staten, Honolulu

Aloah iedereen.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen en in die tijd is er veel gebeurt. Ik loop nu mee op de brug. Er zitten wel een aantal voordelen aan, vooral met dit weer. Het uitzicht is GEWELDIG!!!! En je loopt ook niet in de machinekamer waar het op dit moment op sommige plekken 40 graden is. Ik heb nog geen wachten gelopen omdat ik de eerste week met de bootsman meeloop. Daar moeten we een beetje verven, paint chippen en dat soort dingen. Er is ook een nieuwe cadet aan boord gekomen, hij komt uit nieuw zeeland, dus we staan nu met 2 kiwi’s en 1 dutchmen op de brug. Ik krijg waarschijnlijk wachten aangewezen na Fanning Island. En dat zal de 20:00 tot 00:00 wacht worden. Dus dat is aanstaande dinsdag. Maar voordat we daar heengaan moeten we eerste een soort gekke timetravel stunt uithalen. Want om bij fanning island te komen moeten we over de datum grens. En daarvoor skippen we de maandag op de heenweg en hebben 2 keer de woensdag op de terugweg. Ja allemaal heel verwarrend, iedereen snapt er vrij weinig van. Want het voelt gewoon heel raar hahah. Maarja dan eindelijk op wacht ben benieuwd wat dat gaat brengen.

Maar voor de rest bevalt het me hier aardig goed in de Pasific. We komen net uit Hawaii. Dat is toch wel even anders als dat koude Alaska waar je iedere week dezelfde route doet. Het eerste eiland was Maui, dat was echt een heel mooi eiland. Niet al te toeristisch, lekker veel surfshops en natuurlijk veel strand. Het aanlopen van de haven was echt heel vet want eindelijk na 4 dagen op zee zie je de eilanden in de verte verschijnen, en om bij Maui te komen moet je tussen 2 eilanden door. Maar echt zoo mooi gewoon. Het zijn allemaal vulkanische eilanden dus op sommige groeit er wat minder dan op de ander maar het was echt heel mooi. Ik heb een paar foto’s gemaakt en zal ze proberen te uploaden. Na Maui gingen we door naar Honolulu voor een overnight. Honolulu is de hoofdstad van Hawaii, dus daar heb je ook echt het stad idee met hoge gebouwen. Heel veel toeristen maar wel heel gezellig. Ik ben op Honolulu ook even met een andere cadet en een 4e officier de wal op geweest en we zijn naar een winkelcentrum en naar het befaamde Waikiki Beach. Weer heerlijk zonnen op het strand. De 2e dag heb ik alleen even geluncht in de haven. Daarna zijn we doorgevaren naar Hilo, dat is het grootste eiland van de eilanden groep. Daar was niet heel veel te beleven, niet heel toeristisch. Daar ben ik even naar Walmart gegaan om wat spullen te kopen. En nu dus onderweg naar Fannig Island.

Er zijn in de tussentijd nog veeeel meer dingen gebeurt natuurlijk. Maar dat is allemaal zoveel om te vertellen. Dan realiseer je je echt dat je meer op je blog moet schrijven. Maar het is gewoon moeilijk om af en toe de tijd ervoor te vinden. Vooral tijdens Hawaii, omdat je daar toch echt wil genieten van elk moment dat je in de haven ligt. Lekker de stad in, het strand op, even zwemmen en gewoon genieten. Want ja je komt hier niet nog een keer. Dat was natuurlijk wel het geval mat Alaska, waar je iedere week kwam. Dus toen kon je gewoon aan boord blijven omdat je er de volgende week toch weer lag. Gelukkig is het lekker weer en begin ik al een lekker kleurtje te krijgen. Hahaha ik wil jullie niet jaloers maken, ik heb gehoord hoe lekker het weer in Nederland is dus. Ik denk aan jullie als ik me Mojito bij het zwembad drink.

Ik hoop dat ik even wat foto’s kan uploaden, want foto’s zeggen toch meer dan 1000 woorden. En ik zal proberen binnenkort weer een verhaaltje te schrijven over hoe mijn wachten op de brug gaan.

Ook even een Hola naar me little bro die nu ze opleiding bij de mariniers doet en zich helemaal kapot loopt. Je kunt het jongen!! En natuurlijk Maarten die morgen jarig is, alvast gefeliciteerd pik!

Voor de rest allemaal heel veel succes en sterkte thuis met het weer en het beginnen van de winter. Ik denk aan jullie.

Groetjes aan iedereen!!

Jeff

• 15 Oktober 2012 - 06:47

Jeffrey De Goede:

De foto's willen niet goed uploaden. dus zodra ik weer in een haven lig met wifi ga ik ze proberen up te loaden. soryyyy

• 15 Oktober 2012 - 06:47

Jeffrey De Goede:

• 15 Oktober 2012 - 07:02

Erjan:

Hey jeff,

Op de fotos is het beter weer dan wat wij in Holland hebben.
    Gisteren bijna de gehele dag regen.
    Ik denk ook wel dat het een mooi uitzicht moet zijn vanaf de brug.
    (18 november hoop ik dat wij dat ook hebben als we een weekje met je mee varen!)
    Probeer zo veel mogelijk te genieten van alles wat je meemaakt.
    XXXX papa.

• 15 Oktober 2012 - 08:26

Astrid:

Hoi mop, ben blij dat je weer wat op je blog hebt gezet, wat zie je weer veel mooie plaatsen. Je ziet er goed uit op die foto, niet te bruin worden want anders kan ik je niet meer inhalen qua kleur :)
    Dikke kus mama xxxx

• 15 Oktober 2012 - 11:24

Floor:

Hey Jeff,

Wat zie jer goed uit! Je past goed op je zelf, doe je goed. Leuk om weer je verhaal te mogen lezen ben benieuwd naar de foto's. Hee wat leuk hé dat pa en ma naar je toe komen maak er samen een leuke tijd van. Hier gaat alles z'n gangetje en ja de herfst doet zijn naam alweer eer aan. Geniet jij daar maar van het zonnetje en stuur een beetje deze kant op.
    Groeten vanuit Wormer.
    Liefs Floor

• 15 Oktober 2012 - 17:05

Kirstie:

Hee lieveling!
    Je begon je blog met blablabla paintchippen. Groot vraagteken boven mijn hoofd! hahahaha paintchippen??
    daarna zei je 2 kiwi's en 1 dutchmen. Naja 2 vraagtekens boven mijn hoofd! En de datumgrens ja heel ingewikkeld. Zondag bestond niegt bij jou en maandag ging je eroverheen! Het is nu maandag hier, is het dan dinsdag bij jou? hmm...
    En wat lees ik nou mojito dat is dat drankje met limoentjes toch? hahaha dat we naar de deka gingen en dat het veelstezuur smaakte! met je leuke mixbeker die kapot was hahahaha! Ja schat je moet echt beter naar me luisteren, want een mixbeker ombuigen door het warm te maken met vuur... ah ah niet zo een goed idee!! hahahaah echt een gekkerd jij en achteraf maar zeggen ja dat werkte niet zo goed hahahaha!! En als je terug komt he mag ik dan wat van je kleurtje hebben?:$ ghehe!
    Die foto is trouwens heel leuk! Je bent echt een hele mooie jongen en ik ben er echt trots op dat wij samen zijn! Zou je als je tijd hebt de foto's via me mail kunnen sturen? Ik sprak je gister dus even en had je een dikke mail gestuurd zoals beloofd en vandaag krijg je wat leuke foto's:)! Nou topper ik spreek je snel weer! Heel veel plezier en geniet van het weer en het uitzicht! En ik denk dat iedereen wel blij is, weer eens wat te lezen! Een dikke zoen van mij! Ik hou van je lieffie

• 15 Oktober 2012 - 20:09

Kylie:

Hey Jeff!
    Wat een leuk verslag weer!
    Geniet maar even extra van het weer daar, als je straks terug bent, is het hier nog steeds koud snertweer, brrrr.
    Nou, succes daar hè! En veel plezier natuurlijk!
    Liefs, Kyl

• 16 Oktober 2012 - 20:01

Jamie:

Hee neefie,

Wauw! Wat ben ik jaloers!! Zitten wij hier in het koude Nederland, waar je dan weer 's ochtends in het donker vertrekt van huis.. in de regen :-( Om vervolgens weer in die fijne, overvolle NS-sprinters te stappen. Zoals ik het hoor, heb ik dus egt de verkeerde studie gekozen!!

Jeff, geniet er maar lekker van! Dan horen we maar iets minder van ;-) Geen bericht.. goed bericht, tog?!
    En haha.. wat een mooie foto's! Wat een knapperd! :-P

En maak je maar geen zorgen hoor, wanneer je ouders bij jou zijn.. wij zorgen wel voor Thomas!! :-P

• 16 Oktober 2012 - 20:03

Linda:

Hey Jeff,
    Nou, hé hé, gelukkig weer eens een verslag van jou. Ik hoor veel via Kirstie hoor en weet dat je het mega druk hebt en amper aan slapen toekomt dus.... Eigenlijk is het gewoon heel leuk ALS je dan eens tijd hebt dat je dan ook iets op je blog zet!
    Wat een prachtige foto's!!! Het klinkt wel heerlijk daar bij jou. Zo zeg...zonnetje, lekker weer. Dat is hier echt ver te zoeken.
    Onzettend leuk dat je nu op de brug staat. Wat zul je veel zien van die prachtige omgeving.
    Nou ik hoorde al van Kirstie en maandag ook van je moeder(trouwe sportschoolgangers zijn wij toch he...) dat je ouders gezellig langs komen in november. Wat ontzettend leuk. Ik ben zo benieuwd hoe ze jouw werkomgeving zullen vinden (het belangrijkst is natuurlijk dat ze jou eindelijk weer eens kunnen knuffelen, hihihi). Je zit nog niet eens op de helft van je stage maar je hebt nu al zo ontzettend veel gezien en gedaan. Jee wat leerzaam allemaal. Het wordt volgens mij echt weer "afkicken" als je stage afgelopen is maar....dan heb je je vriendinnetje, je familie en vrienden tenminste weer dichter bij je.
    Geniet maar heerlijk van het mooie uitzicht vanaf de brug, de heerlijke temperatuur en ga maar zoveel mogelijk aan wal als het kan!!!!!
    Sterkte met het wachtlopen later deze week.
    Groetjes, Linda

• 25 Oktober 2012 - 16:31

Annelies:

Hoi Jeff,
    Mocht ik je blogs vergeten te lezen, dan hoor ik het wel van je trotse pa! Die loopt elke week wel weer te vertellen wat je hebt meegemaakt en wat je ziet en hij is stinkend jaloers op je bruine kleurtje hoor :)) En gelukkig gaat ie een weekje met je meevaren (hebben wij het lekker rustig hier ..... ha ha). Ik lees dat het heel goed met je gaat nu en dat je al goed gewend bent op het schip. Deze ervaring neem je voor de rest van je leven mee. Vooral omdat je dit ZELF mag ervaren. Onwijs goed van je.
    Als je terug bent kom je me maar weer eens een xtje pesten ha ha. Succes nog joh!
    Groetjes, Annelies